Mladí ľudia obvinení z nedovolenej výroby omamných látok, vykradli tri chaty pri Bardejove

16.10.2007 Celý región

Štyria mladí ľudia obvinení z nedovolenej výroby omamných látok a obchodovania s nimi: Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol v nedeľu (14. 10. 2007) obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných ...
Obvinený muž zadovážil omamnú látku „pervitín“ v množstve 3 kubíky a túto poslal vo štvrtok 11.10.2007 vlakom z Bratislavy do Popradu ukrytú v odpadkovom koši na WC. O 4:32 h si pervitín v Poprade vyzdvihli dvaja 23 roční muži a 21 ročná žena, všetci zo Starej Ľubovne. O obchode sa vopred telefonicky dohodli a za pervitín mu zaplatili prevodom na účet. Troch mladých ľudí polícia zadržala o 04:40 h ešte na popradskej železničnej stanici. Prítomnosť omamnej látky potvrdila orientačná skúška testerom na methamphetam, ktorá bola pozitívna. Vyšetrovateľ ich následne umiestnil do cely policajného zaistenia, obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a spracoval návrh na ich vzatie do väzby. Včera boli rozhodnutím okresného súdu obvinená žena a jeden z mužov prepustení zo zadržania a stíhaní budú na slobode. Druhý z mužov bol vzatý do väzby.
Štvrtého obvineného 25 ročného muža zo Starej Ľubovne , ktorý pervitín v Bratislave zadovážil a poslal, popradský policajný vyšetrovateľ zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby.

Vykradli tri chaty pri Bardejove:
Bardejovskí policajti vyšetrujú, krádež vlámaním do troch chát v chatovej oblasti zvanej Nad cenovým mlynkom v katastri mesta Bardejov.
Ku krádežiam došlo v dobe od 12.10.2007 do 15.10.2007, pričom zatiaľ neznámy páchateľ najprv prekonal oplotenia a následne po vypáčení vchodových dverí vošiel do chatiek. Z prvej ukradol náradie a prenosný plynový sporák s plynovou bombou. Z druhej ukradol zväzok kľúčov od pivnice chaty a z tretej 5 ks sklenených pohárov. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 6 300. - Sk.
 

Vyberte región

mark